Friday 20 July 2012

She's mine! 7

Dnes už druhá časť She is mine!, nepreskočne tú pred tým :)

ZAYN

Adriana nerob to. Nekrič. Nevytáčaj sa. Ale bolo neskoro. Otáčala sa k žene s vražedným pohľadom a ja som vede,l čo to znamená.

"Ja nemám sestru ! A ani žiadnu nechcem. Toto bol môj otec ! A nikoho iného. Moja mama bola jeho manželka..."

Kričala, chripela a napokon šepkala. Nachvíľu bolo ticho a vyzeralo to, že tú ženu nechá tak... Ale toto bolo iba ticho pred búrkou. Oči jej sprázdneli, aj smútok zmizol a Adriana padala. Padala doslova. Rútila sa k zemi, nohy ju zradili a vedomie tiež. Louis aj ja sme sa inštinktívne rýchlo pohýňali k nej a snažili sa ju zachytiť. Ale ona dopadla na zem celým telom a nehýbala sa. Louis si položil jej hlavu na kolená. Skontroval som jej tep. Bol slabý, ale bol tam. Pozrel som sa na ženu.

"Ja...ja nechcela som ju v... Pre mňa je to rovnako šok...Ale moja mama nebola jeh...jeho manželka. Tým sa to vysvetľuje. Ja...ne...nehám ju."

Dokoktala sa a odišla. Zobral som Adrianu na ruky, ale ničil ma ten pohľad a už len z toho som bol slabý. Hlava jej visela cez moje rameno a bola absolútne nehybná, bledá a krásna ako vždy. Vyzerala ako anjel smrti.

"Nemali by sme ju zobrať do nemocnice ?"

"Má z nich fóbiu."

"Zayn aj ty si zničený. Vezmem ju."

A prebral mi ju z náručia. Bola to dlhá cesta peši, potrebovali sme sa súrne a rýchlo dostať domov, tak sme volali Harryho. 

"Adriana nám skolabovala. Potrebujeme byť rýchlo doma."

Povedal som. Zložil a do troch minút bol pri nás. Najjemnejšie ako sme vedeli sme tam uložili bezvládnu Adrianu a Harry ju bral domov. Vravel, že sa zastaví aj po nás tak sme čakali.

"To mám za sebou dilemu, že čo s ňou robiť."

"Čo tým myslíš ?"

"Táto ženská ju vytočila tak, že už nebude smútiť. Keď jej povieme, že jej mama nebola jeho manželka bude iba strašne nasratá. Na otca."

"Aha."

Ja som si zapálil a Louis rozmýšľal. O chvíľu bol Harry speť. 

"Adriana je ešte stále v bezvedomí ale má ju Liam."

Napchali sme sa tam ako sardinky a vzal nás do domu. Dúfal som, že to bude tak ako som vravel. Keď sa Adriana hnevá je to Adriana. Ale pohľad na takúto smutnú Adrianu sa mi von-koncom nepáčil. Ešte dúfam, že je v poriadku. Odpadnúť keď nám dojdú sily, to je také normálne nie ?

LIAM

"Liaaaaam."

Kričal Harry zdola. Zbehol som k nemu.

"Preboha."

Uvidel som koho drží na rukách aj v akom je stave.

"Čo je s ňou ?"

"Volali chalani, že skolabovala a potrebujú odvoz. Idem ešte po nich, postaraj sa o ňu."

Predal mi ju a ja som ju položil na vedľajší gauč. Čo teraz s ňou ? Zabehol som po vodu. Skúsil som ju "prefackať". 

"Adriana ? Počuješ ma ?"

Nič. Keď niekomu dojdú sily, čo potrebuje ? Čokoládu !! Tak som šiel do Niallovych tajných zásob pre čokoládu. Hádam to pochopí, veď máme prípad núdze. Ukradol som mu teda jednu čokoládu a vrátil sa za ňou. Ako jej ju teraz dám ? Však neni zobudená. 

"Adrianaaa. Vstávaj. No tak ! Zobuď sa. Mám niečo čo ťa posilní."

Rukami som jej jemne búchal do líc. Čo to raz vravel Zayn ? Že je nehorázne šteklivá ? Tak som ju skúsil poštekliť na nohe. Prvý krát mierny pohyb nohou. Druhý krát, obe nohy, už sa mrvila celá. Tretí krát na bruchu a bola hore.

"Tu máš čokoládu. A nechcem počuť nie. Znova sa mi tu zrútiš."

Odlomil som tabuľku čokolády a napchal jej ju rovno do otvorenej pusy. 

"Fuj ! Som alergická na čokoládu ! Pako."

"Tak...to som nevedel."

Vyplula to celé, naštastie ešte tuhé vedľa gauča. Čo sa stalo, že máme speť tú mrchu čo tu bývala ? Nesmútila ešte pred dvoma hodinami ? 

"Daj mi radšej tú vodu lebo sa ukašlem k smrti."

Podal som jej pohár a celý ho vypila. Ľahla si speť do vankúšou. 

"Ehm. Tak už ti je lepšie ?"

"Je mi úžasne. Môj otec bol obyčajný kurevník a ja som sa kôli nemu tak ničila."

"Ušlo mi niečo ?"

"Ušla ti návšteva mojej ctenej sestry na cintoríne."

"Sestri ?"

"Áno sestri. Ktovie koľko ešte ja mám súrodencov o ktorých neviem. Ibaže moja mama stihla porodiť len mňa."

"Uf."

"Áno uf."

Ticho. Toto som pravdupovediac nechápal ale nechcel som ju vytočiť ešte viac. Potrebovala si odýchnuť. Chvíľu som sedel pri nej a pozeral ako jej aj napriek hnevu stekajú slzy zo zatvorených očí. Otočila sa bokom a po chvíli zaspala. Prikril som ju teda dekov a vzdialil sa. Upratal som jej čižmi. Zdvihol tú čokoládu zo zeme a zahodil. Niall ma zabije. Už vidím ako kričí :

"Toľké mrhanie jedlom !! Mal si to odlomiť a ja by som to zjedol !! Prečo si mi ju vlastne kradol ?!" 

ZAYN

Prišli sme domov. Kričal som na Liama, ktorý ma však v momente zahriakol.

"Ticho človeče, spí."

"A prebrala sa pred tým ?"

"Áno."

"A hovorila niečo ?"

"Že som pako, že je alergická na čokoládu a že jej otec bol obyčajný kurevník. Samé zaujímavé veci.

"Liam pil si niečo ?"

"Nie."

Povedal stúpavou melódiou. Čo to s ním je ? Kašlem na to. Pozrel som sa na Adrianu, ktorá spala. Pozrel som na Liama, ktorý si sadol do kresla a pozeral na ňu. A na Louisa, ktorý sa pozeral možno na nich dvoch, možno do prázdna. Čo teraz robiť ? O Adrianu mám postarané. Ostatný sú tu a v strehu. Idem si odýchnuť. Veru som dlho poriadne nespal, zachraňoval som domácu populáciu. Ale nechcelo sa mi ísť do izby. Akosi som si odvykol byť sám. A bez Adriany pri mne celkovo. Prešiel som si rukami oči, vyzul topánky, zvliekol bundu a lahol si na ten veľký gauč pri ňu. Ukradol som jej pól deky a putoval do ríše snov s myšlienkou, že mi chýba moje pyžamo.

LIAM

Bože tí dvaja sú ako dva kúsky skladačky. Keď nepripojíte jeden diel, stavebnica nemôže stáť stabilne. Aj na tom gauči ležia s takou presnosťou, ako keby sa dohadovali a mrvili pól hodinu pred tým. Adriana ma pás presne tam, kde si Zayn práve len tak náhodne v spánku preložil ruku. A Zayn má nohy presne tak aby si Adriana mohla svoju ľavú preložiť cez neho. A tá ich podoba vo všetkom až vyrážala dych. Ešte aj z tých ich cigariet (ktoré by som im bol najradšej polámal) si ťahali na chlp rovnako. Raz sme našli Adrianu na posteli ako fajčí dole hlavou, vraj intenzívne rozmýšľa a máme ju nehať. Zayn však vtedy vytiahol Marlborku a prilahol si rovnako. 

"O čom dnes rozmýšľame ?"

"O nesmrtelnosti chrústa."

"Teda ?"

"O tom či by sa s tebou dalo spať na jednej posteli v polohe vejúcej veveričky."

Myslím, že mu povedala pravdu až keď sme sa definitívne vzdialili. Jediný raz kedy pred nami hovorila o niečom čo je v nej bolo keď plakala na koberci. A zase so Zaynom ako jeden. Aj tú polohu vejúcej veveričky nám raz predviedla. Iba zavŕzgali dvere a už vedela, že to určite nie je Zayn. 

"Vejúca veverica."

"Čo ?"

Nechápali sme všetci.

"Tzv. poloha vejúcej veveričky, je znak, že ma určite nemáte rušiť, lebo robím niečo dôležité. A to je práve teraz."

"To znamená, že dôležito spíš ?"

Pýtal sa Niall.

"Presne."

Povedala a my sme sa opeť vzdialili. Strašidelné bolo, že keď ste zavolali na Zayna a v tej chvíli nebol v miestnosti ozvala sa Adriana.

"Zayyyn."

"Čo ?" -Adriana

"Chcel som sa ho spýtať či chce večerať."

"Nie."

"Ako vieš ?"

Mykla plecom a vtedy prišiel Zayn.

"Ideš večerať ?"

"Nie."

A tak to fungovalo aj opačne.

"Adriana ideš nakupovať ?"

"S vami ? To určite." -Zayn

"Adriana, nákupy ?"

"S vami ? Nikdy."

Tak sme mali odpovede kedy sme potrebovali a postupom času sme si zvykli ani si to neoverovať. Zaručene boli ako ozvena. Výzorovo a povahovo to boli absolútne dvojčatá. Zayn by dal Adriane aj čo nemá, čo neexistuje, proste všetko čo by jek videl na očiach. A to doslova. Tí dvaja sa na seba pozrú a vedia všetko. Neviem, či by to Adriana spravila preňho, keďže to väčšinou nebolo potrebné ale myslím, že určite áno. Lebo ak sa prekonala a bola milá tak len pri ňom. Aj teraz to vidím, to ich puto pre všetko a to len spia. Takáto osoba chýbala 99% ľuďom vo svete. Taká dvojička od inej mami, ktorá je častokrát dvojičkovslejšia ako tá jednovaječná. Takéto myšlienky o ich rovnakosti mi behali hlavou celý čas ako tam ležali. Filozofické, šibnuté i umelecké. A bola by to dokonalá rovnakosť, keby sa Zayn správal drzo a arogantne alebo Adriana milo a citlivo. Záhada, títo dvaja. Takto som myslel asi tri hodiny, keď ma vyrušil Louis. Zaujalo ma ako si len tak pre seba krúti hlavou. 

"Načo myslíš ?"

"Nechápem to. Nechápem JU."

"Tú výsadu má len Zayn."

"Nezaslúži si ho."

"Súdiš z čoho ?"

"Vidím to."

"Tu nejde o zaslúhy. Ani ja to nechápem ale závidím im to. Ani ty a El, ani ja a Dan nikdy nebudeme mať takýto vzťah aj keď sa ľúbime. Niekedy takého človeka proste nájdeš a poznáš ho, aj keď ho vidíš prvý raz, pretože je presne ako ty."

Rozhovoril som sa o tom ako to vidím. Bolo by to naozaj super. 

"Závidieť Adrianu ? Môže niekto závidieť Adrianu ? Dá sa to ?"

"Nie ju. To čo v nej má."

"Takže uznávaš, že je to bosorka ?"

"Nie je. Aj keď by chcela."


9 comments:

  1. táto časť sa mi pááči najviac zatiaľ zo všetkých :) je to dokonalé, ako vždy a veverička mi opäť vyčarovala úsmev na tvári :D Zayn s Adrianou sú úplne krásni spolu, milujem ich! :D :) pííšeš skvelo, Zifaaa, loove yooou! ;)x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neprehliadla si šestku ? :D ...ale ďakujem
      Ťi ty dokonalá =** ;DD veverička je kľúčová v tejto poviedke :DD ...love yea :)

      Delete
  2. dasliu dalsiu :D och ako ja len zboznujem tento pribeh ci co to je :)

    ReplyDelete
  3. Pri Liamovom pohľade mi padala sánka! Oi sú spolu proste dokonalí!! :* :* a konečne viem o čom je vejúca veverička :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mne padá sánka pri takýchto komentároch :) :D ...Ďakujem, Ďakujem, Ďakujem :* :D ...som sa potrápila kým som našla vyhovuujúci obrázok tých veveríc :D :D

      Delete
  4. Pane Jane! :) MARA! štveš ma vieš čo, kedy si nám chcela o tom povedať? :D že ideš byť spisovateľkou! :) prosím si nejaký dievčenský román hej? :) :D BOMBA, PáNOVSKé :) ľúbim tu tvoju originalitu a tvoje úžasnú fantáziu, ktorá by sa mala stať skutočnosťou:) TREPEM, lebo mi toto super dievča ako TY pomotalo moju hlavu :) (áno,áno dakujem Bohu za da človeka z nebies :) :*)
    *Daniels* :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mara ? :D ked si prišla na Maru ??? :D :D moja babka ma volá Mara ! :D čím ďalej tým viacej mám pocit že ťa poznám :D :) ...neviem či idem byť spisovateľkou :) :D ...ja Ďakujem za takú skvelú osobu čo píše tieto komentáre :)** ...Ďakujem, Ďakujem, Ďakujem :* :) ...a ja motám hlavu ?! :D to určite nie :)

      Delete
    2. motáš :) prepáč že Mara mne sa to páči :D :)
      *Daniels* :)

      Delete