Saturday 28 September 2013

Happily Never After 3

The Evil Stepsister

Cindy doslova zamrnčala, keď jej ranné slnko zasvietilo na tvár. Hoci ju príjemne hrialo, prižmúrila oči a zahrabala sa ešte hlbšie do prikrývok. Trvalo jej ešte minútu, kým sa konečne vyhrabala z postele. Trochu sklamane, no vôbec nie prekvapene zhodnotila, že Harry už odišiel z domu. Ako každé ráno tak trochu dúfala, že uvidí na vankúši vedľa seba ryšavú hlavu, no mýlila sa. Rozospato si prstami prečesala blond vlasy a bytom sa ozývalo ťapkanie bosých nôh po dlážke, ako prešla do kuchyne. Usmiala sa, keď na stole uvidela šálku kávy a noviny. Aj keď sa ponáhľal za svojimi povinnosťami, spomenul si na jej ranný zvyk. Všetko bolo perfektné. Hoci už slnko, ktoré ju len pred pár minútami zobudilo zmizlo, pre ňu to bol stále pekný deň. Pousmiala sa na lístočku pri šálke, na ktorom jej Harry prial pekný deň a odpila si z kávy. Bez mlieka len s troškou cukru, presne ako ju mala rada. Parilo sa z nej a aj šálka bola na dotyk ešte horúca.

S dobrou náladou prešla do kúpelne, kde si sponkami učesala krátke vlasy a umyla zuby, až potom sa dostala k svojim ranným novinám. Ako vždy najprv si prehliadla titulnú stránku, potom prelistovala celé noviny, kontrolujúc každý nadpis a pohľadom prebehla články, kde sa jej nadpisy nepozdávali, no nič znepokojujúce nenašla. Až na dieru v predposlednej strane. Jeden malý článok bol vystrihnutý. Malý, pravdepodobne nepodstatný, skrytý v rohu predposlednej strany, no predsa. Povzdychla si. Nepáčilo sa jej to. Ak sa Harrymu nejaký článok nepozdával a chcel s tým niečo robiť, prečo musel strihať do jej novín? To nemohol kúpiť ešte jedny? Hoci to naozaj vyzeralo ako nič, mohlo to mať stovky dôvodov, bol to predsa len krátky článok vystrihnutý z novín, no predsa. Kávu vypila na pár dúškov, hoci si poriadne popálila jazyk a šálku nedbalo dala do úmyvačky. Rýchlo sa prezliekla do riflí a akéhosi trička, z vešiaka vzala koženú bundu. Prešla do svojho šatníka s bundou prehodenou cez plecia a otvorila malú skrinku vzadu. Tá skrinka bola bezpečným miestom, Harry by sa tam nikdy nehrabal, vedel, že si tam odkladá kozmetiku, tampóny a iné veci, s ktorými on nechcel mať dočinenia. Preto tam bezpečne za všetkým týmto našla pištoľ a náboje, všetko v krabičkách od tampónov, ktorých by sa Harry ani nedotkol. Pištoľ si strčila za opasok, náhradné nábojnice do vrecka a ešte rýchlo zhrabla peňaženku s mobilom. Možno to všetko bolo zbytočné, prehnané, no ona sa už dávno naučila nedôverovať náhodám. Ľuďom ako ona nikdy neboli v prospech. Rýchlo v telefónnom zozname našla číslo označené ako Veronica – stepsister a naťukala jej krátku správu.

Mobil vložila do vrecka a náhlila sa ku vchodovým dverám, ktoré však už nestihla otvoriť. Samy sa vovalili do bytu a ona musela rýchlo ustúpiť. V okamihu, keď vytiahla pištoľ spoza pása nohavíc vedela, že nebude proti množstvu ozbrojených ľudí valiacich sa do jej bytu stačiť. Počula výzvu dobre známu z množstva filmov, aby pustila zbraň a ruky si dala za hlavu, no nakoniec jej ju vyrazili z ruky po tom, čo do dvoch policajtov strelila. Zalapala po dychu, keď jej ruky vykrútili za chrbát v neprirodzenom uhle a dobre vedela, čo bude nasledovať.





Čiernovlasé dievča sa zastavilo uprostred trhania novín a zahľadelo sa na titulok. Škandál storočia, snažili sa upútať obrovské písmená a naozaj sa im to podarilo s týmto dievčaťom. S výhovorkou pre samú seba, že musí počkať, kým zaschne jej obľúbená olejová farba, až potom bude môcť na plátno lepiť kúsky novín sa posadila na posteľ a začítala sa do článku.

Celé Anglicko je pobúrené a pýta sa, čo hodlá vláda robiť ohľadne prípadu Cindy Frywoodovej (19), nenápadnej študentky práva, ktorá bola včera ráno zatknutá a obvinená zo špionáže. Ak sa preukáže, že dievča naozaj získavalo informácie pre zahraničie, jej život nebude jediný v ohrození. Nič podobné ako tento prípad sa vo Veľkej Británií nevyskytlo už dlhé roky a vláda nevylučuje, že ak sa niekto pokúša špehovať britskú vládu, môže dôjsť až k vojne. Dodáva, že akákoľvek krajina, ktorá má záujem o informácie zo srdca vlády pravdepodobne útok plánuje, inak si nevedia vysvetliť tento čin.

Mnohí ľudia tomu nemôžu uveriť. Ako by sa mohla mladá študentka dostať k informáciam ohrozujúcim krajinu? Zdá sa však, že toto dievča skrývalo väčšie množstvo tajomstiev, než by ktokoľvek čakal. Jej aj anglickému princovi Harrymu sa už niekoľko mesiacov úspešne darilo skrývať ich milenecký  vzťah. Viac než tri mesiace dokonca žili v spoločnom byte, no v množstve chaosu okolo princovho staršieho brata Williama a narodenia jeho syna jeho súkromie zostalo nepovšimnuté. A práve mladší z princov sa stal cestou k informáciám. Otázkou, ktorú si všetci kladú zostáva, koľko informácií sa študentke podarilo zozbierať a pre koho boli určené.


4 comments:

  1. Páni, keď pletieš do príbehu aj kráľovskú rodinu tak to musí byť sakra vážne. :D
    Stále žasnem nad tým ako vieš vždy prekvapiť. Hoci som ešte nepochopila rozprávky ani ich súvislosti, ale jedného dňa, po viacerých častiach to určite pochopím!
    Snáď teda nájdeš ten môj súkromný vtip. Teoreticky dôležitý vtip. :)

    ReplyDelete
  2. Akože, fajn, pri Lonely som bola úžasnutá nad tým, ako si ma vedela zmiasť v jednej časti x-krát, ale toto tu už prestáva byť sranda! Ja ničomu, ale vážne ničomu, nerozumiem!A dúfam,ž e nie som jediná, lebo by som sa cítila potom trápne. :D Ale fakt som totálne mimo :D Asi ti o to ide,že? :D Som zvedavá ako to bude pokračovať. Nosom si istá,že to bude ešte perfektnejšie než teraz ! :)

    ReplyDelete
  3. Kralovska rodina ? Vážne? Celkom ma to desí.. A inak som tiež celkom zmatená, takže ti neviem, ani čo napísať O.o budeš mi to musieť prepačiť, každopádne časť je skvelá.:)

    ReplyDelete
  4. Skoro všetci sú zmätený. Reall? o.O
    Neviem... tá kráľovská rodina na mňa urobila dojem :)
    Naozaj je to celé skvelo premyslené a krásne napísané :3 :)

    ReplyDelete