Friday 15 February 2013

The Huntresses

Aria sedela na gauči, keď vošiel do obývačky. Krátko ju pozdravil a nevenoval jej viac pozornosť.

Ignorovala jeho pozdrav, tak ako zvyčajne. Bez záujmu o ňu sa posadil pred telku a začal prepínať kanály, keď si čosi všimol.

„Prečo držíš Harryho peňaženku?“ spýtal sa jej podozrievavo, na čo ona len pohodila dlhými blond vlasmi. S arogantným a výsmešným pohľadom mu pozrela do očí.

„Dal mi ju. Potrebujem si kúpiť nové šaty, topánky, kabelku... ideme predsa v piatok na večierok, musím nejako vyzerať. Takisto kaderník, kozmetička, manikúra...“ začala menovať, pričom všetko počítala na umelých a neprirodzene dlhých nechtoch, ktoré sa mu nikdy na nej nepáčili, pripomínali mu skôr pazúre. Pri predstave jej preplnenej skrine v Harryho izbe, z ktorej väčšinu aj Harry platil sa mu oči podvedome pretočili. To dievča ho nechutne využívalo, videl to každý okrem neho. Kútikom oka sledoval, ako dlhými nechtami z peňaženky vyťahovala niekoľko bankoviek, na každej z nich svietilo číslo 1oo, no napokon ich vložila späť a namiesto nich si do vrecka vložila kreditku. Peňaženku poctivo zatvorila a položila na stolík, kreditku zatlačila hlbšie do vrecka a vstala z gauča, pričom sa jej aj tak krátka sukňa vyhrnula ešte vyššie.



„Zlatko?“ zvolala smerom k schodisku a počkala, kým sa ozval dupot a Harry ako psík napovel prišiel za ňou. Rýchlo ju pobozkal na pery, no ona ho hneď od seba odtlačila. Nemala čas na bozky, keď niečo potrebovala.

„Zlatko, zaviezol by si ma do mesta? Hovorila som ti, že si na ten večierok u Maxa potrebujem kúpiť pár vecí. A určite budem mať ťažké tašky, však mi pomôžeš?“ spýtala sa sladko, pričom naňho hodila pohľad spod hustých mihalníc a jednu z vlniek padujúcich jej do tváre si natáčala okolo prsta. Harry si povzdychol, no preplietol si s ňou prsty, z poličky vzal kľúče od auta a bundu. Obdarila ho sladkým úsmevom a neobťažovala sa pozdravom, keď odchádzali, len Harry zakričal pre nikoho do domu.

Vo chvíli, ako odišli zišiel dolu po schodoch Liam. Výraz jeho tváre Louisovi sediacemu na gauči vravel, že všetko počul a nie je mu to dvakrát jedno.

„To už je priveľa,“ zašomral a na čele sa mu objavilo niekoľko slabých vrások, na čo Louis len prikývol. Tak ako všetci, aj on to videl. No nemohol to Harrymu vysvetliť, nepočúval ho, nechcel tomu uveriť. Liam sa hodil zúfalo na gauč a rozmýšľal. Zdalo sa, že toho už mal dosť a toto bola posledná kvapka.

„Musíme niečo urobiť, musíme...“ opakoval si potichu sám pre seba. Louis, ktorý to stále počul si myslel to isté. Sám tuho rozmýšľal, no stále ho napĺňalo zúfalstvo, netušil, ako pomôcť kamarátovi, nenávidel pohľad naňho v takejto situácií.

„Máte stále číslo na Sierru?“ spýtal sa zrazu Niall, ktorého si nikto nevšimol vchádzať do miestnosti, až kým nestál pred nimi.

„Mhm...“ odpovedal mu Louis, ktorý jeho otázku vnímal len napoly a hoci vedel, čo sa ho pýtal, netušil, čo to pre neho a celú situáciu znamená.

„Možno je čas požiadať starú priateľku o láskavosť,“ poznamenal Niall akoby do vetra a čakal, kým niektorý z jeho priateľov pochopí, o čo mu ide. Trvalo len niekoľko sekúnd, kým sa Liam prudko zdvihol.

„Tomlinson, kde máš mobil?!“ rýchlo okríkol Louisa, ktorý to, čo sa okolo neho dialo už veľmi nevnímal.  Ten ho len vytiahol z vrecka teplákov a hodil po ňom tak, že ho ledva zachytil.

„Vstávaj, Tommo!“ okríkol ho znova a vrátil mu telefón, „okamžite zavoláš Sierre. Ak niekto dokáže dostať Ariu od Harryho tak jedine ona.“ Louisova tvár sa hneď rozjasnila, keď pochopil, o čo Liamovi šlo. A hoci už nikdy netúžil stretnúť znova Sierru, kvôli Harrymu by ju ešte párkrát zvládol. Vedel, že to dievča je schopné urobiť čokoľvek, treba jej dať len správnu motiváciu. A Louis vedel najlepšie, ako ju motivovať...

******

„Hádam ti len nechýbam, miláááčik,“ zatiahla ironicky, keď mu zdvihla telefón. Až keď ju počul, uvedomil si, že už to, že zdvihla je zázrak.

„Neviem o jedinom dôvode, pre ktorý by si mi mala chýbať,“ odbil ju, keď mu bolo jasné, že je jedno, čo urobí, no priateľský rozhovor to nebude.

„Fajn. Spýtam sa na rovinu. Čo chceš?“ ani sa nesnažila predstierať milotu v hlase. Tak ako Louis aj ona vedela, že si nemajú čo povedať.

„Vrátiš sa k Harrymu,“ povedal jej bez zbytočných omáčok a ona vydala v telefóne zvuk, akoby sa dusila.

„Preskočilo ti, Tomlinson?! Najprv ste ma donútili odísť, zabudnúť naňho a nikdy sa mu neozvať! Len tak, bez rozlúčky! Bez vysvetlenia! A teraz odo mňa chceš, aby som sa k nemu vrátila? ! Šibe ti?! A čo je vôbec teba do toho?! Nemôžeš mi len tak prikázať, aby som sa k nemu vrátila!“

„Sierra, upokoj sa,“ schladil ju a nerobil si vôbec nič z jej kriku a výčitok, „vieš dobre, prečo si musela od Harryho odísť. Ty si dodržala dohodu, my tiež. Nepovedali sme mu to. Ale podmienky sa občas menia. Ako napríklad teraz. Máš dva dni na to, aby si sa tu ukázala, inak sa Harry dozvie, prečo si vtedy odišla.“


„Čo ak viac Harryho nechcem?“ spýtala sa a Louis zaváhal. Nechápal, kam tým mieri.

„Čo ak už chcem niekoho iného?“ dodala po chvíľke.

„Koho?“ spýtal sa jej skôr, než si to premyslel.

„Teba,“ povedala bez zaváhania. Ani on nezaváhal.

„Dva dni,“ zopakoval, kým stlačil červené tlačítko a jej hlas zanikol.


„Príde,“ povedal Niallovi s Liamom, ktorí netrpezlivo čakali pri ňom a snažili sa zachytiť z telefonátu každé jeho slovo. Sám prešiel po schodoch a s buchnutím dverí sa zatvoril v svojej izbe. Potreboval chvíľku na premýšlanie. Keď tu bola Sierra prvýkrát, všetko bolo hore nohami. Teraz to bude rovnaké. Možno ešte horišie. Ona a Aria v jednom dome budú katastrofa. A hoci by to nepriznal, to, čo mu povedala ho stále strašilo. Teba... počul to znova a znova. Vedel, že nič, čo povie, nemôže brať vážne. Vedel, že povie čokoľvek, aby sa cítil ešte nepríjemnejšie. No predsa nad tým musel uvažovať. Teba...


Konečne príbeh. Nový príbeh, prvý diel. A s ním to prišlo znova. Časť za pol hodiny? Taká, že som s ňou spokojná? Siriusly? 
The huntresses. Lovkyne. Podľa mňa sú obe lovkyne, Sierra aj Aria. Dve lovkyne, ktoré chcú uloviť tú istú korisť - Harryho. Potom sú tam ďalší. 
Louis, ktorý sám nevie, ako sa do tohto celého namočil, keď Sierru donútil prísť. 
Zayn, ktorý sa ocitá kdesi v strede celého toho chaosu, boja dvoch lovkýň. 
Niall, ktorý sa tomu celému chce vyhnúť, no o to viac sa Sierra s Ariou okolo neho motajú. 
Liam, ktorý sám nevie, či je Sierrin príchod pre nich pomocou a snaží sa do celého toho zasahovať, no tak ako všetci, ani on už nad ničím nemá kontrolu.

Sierra a Aria sú rovnaké a zároveň úplne iné. Obidve vedia, čo chcú a urobia pre to čokoľvek. Aria sa Harryho drží za každú cenu a je jasné, že ho má obmotaného okolo prsta. Sierra je dievča, na ktoré Harry nikdy nezabudol a ona to vie. Takisto pre to, aby Harry Ariu opustil urobí čokoľvek. Sú rovnaké vovnútri, odlišné zvonka. Kým Sierra sa za to, kým je nehanbí, jej telo zdobí nekonečný atrament a jej pery často vydychujú cigaretový dym, Ariine blond vlasy a sladký výraz majú skrývať to, kým naozaj je...
Dúfam, že vás tento príbeh zaujme a bude sa vám páčiť. 
Ľúbim Vás :*

9 comments:

  1. Veľmi sa mi to páči! Prosím pokračuj, aj keď mám rada aj EFS ale toto je niečo úplne iné proste dokonalý nápad ;)

    ReplyDelete
  2. Bude sa nam to pacit, tym som si ista ;) dokonale je to uz teraz.

    ReplyDelete
  3. Milujem mrchy, vďaka ti za tento príbeh. Som si istá, že ho budem milovať.

    ReplyDelete
  4. Po prečítaní prvej časti som na ten príbeh totálne namotaná... Už to vidím na kontroly blog 10x (a viac denne) a netrpezlivé čakanie na nové časti ;) Dokonalé!

    ReplyDelete
  5. wow. čakala som, že to bude dobré, veľmi dobré, ale že až takto... to som si nemyslela. je to úžasné, teším sa na ďalšiu časť, veľmi :D

    ReplyDelete
  6. Kika, toto, toto..Ja..Nemám slov! Naprosto mi to vyrazilo dych!♥ Je to len prvá časť no už som na tomto závislá, už tento príbeh milujem a už viem že každý deň budem nad týmto príbehom rozmýšľať :) Teším sa ako sem budem každý deň chodiť a kontrolovať či je nová časť :3 Ďalšiu časť prosím ^_^♥x

    ReplyDelete
  7. Ešte len prvá časť, ale už som na tomto príbehu závislá! ;)
    Neskutočne dokonalé! Teším sa kedy tam príde Sierra ♥
    Lots of love xx

    ReplyDelete
  8. Wow, tak toto je parádne, trašne sa mi to páči, som zvedavá, na pokračovanie Danka :)

    ReplyDelete
  9. vyzerá to dost zaujímavo :) idem čitat dalej

    ReplyDelete