Thursday 18 April 2013

The Huntresses 26


Aria
Ani som si to neuvedomila, no okamžite som sa pozrela nechápavo na Sierru a ona pozerala na mňa. Znova sme obe obrátili ku Clarisse. Tá si nás prezerala a usmievala sa.

„Rada vás znova vidím, sestričky,“ zahlásila sladko.

„Nemala si byť náhodou mŕtva?“ spýtala sa jej Sierra chladne s prižmúrenými očami. Clarisse sa len usmiala. Bola zvyknutá na milé privítania od Sierry. 

„Náhodou, nie. Mali ste si to len myslieť,“ uškrnula sa na nás. Nemohla som z nej spustiť pohľad. Takú zmenu som u nikoho nevidela. Zbadala môj pohľad a s úškrnom sa predo mnou zatočila, aby som si ju mohla obzrieť. Dobre sa na mne bavila. Ale vidieť ju takto bol naozaj šok.

„Vieš, Sierra, niečo si ma naučila,“ zasmiala sa, pri čom sa elegantne uklonila v jej smere „možno to nie je zlé byť považovaná za dobré dievča.“

Prevrátila som oči nad jej neustálou potrebou pôsobiť tak pôsobivo, čo vždy robila neskutočne nemiestnymi prejavmi etikety vysokej spoločnosti. Nechápavo som na ňu pozrela. Toto rozhodne neznelo niečo, čo by povedala Clarisse. Tá si zakladala na tom, aby na všetkých pôsobila odstrašujúco a mali rešpekt. Čierne vlasy, hlboké výstrihy, krátke sukne a nohavice.... nie roztomilé dievčatko v teniskách so škoricovými lokničkami. Clarisse mala dokonca pod vlasmi na hlave tetovania, až do posledného kúska kože. To z čias, keď si vlasy úplne vyholila.

„A čo rodičia?“ spýtala sa Sierra, ktorá ignorovala mňa aj celý náš rozhovor, „mala si zomrieť spolu s nimi. Aj oni nejak záhadne prežili?“

„Obávam sa, že nie,“ povedala sladko, vôbec však neznela nešťastne, „oni bohužial zomrieť museli.“

Sierra si ju premerala nepriateľským pohľadom, pri ktorom by som najradšej ušla, pretože u nej bol naozaj nebezpečný, no akosi som bola priviazaná k stoličke.

„Chceš tým snáď niečo povedať?!“ zamračila sa na ňu.

„Zlatko, nikdy som ťa nechcela týmto zaťažovať,“ usmiala sa na ňu sladko, ja som zatiaľ upadla do úplneho zabudnutia, „no začali robiť problémy. Chceli nás udať! Vlastné deti! Hádam si nemyslíš, že som to tak mohla nechať...“

„Tak si ich zabila?! Našich rodičov?!“ zvrieskla na ňu Sierra a takmer sa zrútila zo stoličky, keď sa od zúrivosti vrhla smerom k nej.

„Bolo to my alebo oni,“ ohradila sa, akoby nič.

„V každom prípade, tak neskutočne rada vás opäť vidím,,“ usmiala sa na nás, predchádzajúcu tému úplne vymazala z pamäte a tvárila sa neskutočne veselo.

„Sierra, Amber, tak veľmi ste mi chýbali!“

Pri svojom mene som sa prudko nadýchla a Sierra sa zasmiala, keď to počula, aj keď Clarisse to nepostrehla.

„Myslím, že by som vás mala predstaviť,“ zasmiala sa chladne, znela až takmer kruto.

„Clarisse, Aria. Aria, Clarisse. Čo tak pozeráš? Tuto Amber...“ (zdôraznila meno Amber) „...očividne naše meno a rodina nie sú dosť dobré.“

„Dosť dobré?!“ Clarisse zalapala po dychu a prebodla ma pohľadom.

„Nedokážeš si predstaviť, čo by iný pre to meno robili! Nemáš tušenia, čo to meno znamená?! Kto vďaka nemu si?! Kto sme my všetky?!“ zasyčala na mňa, doslova ma vraždila v myšlienkach.

„Možno pre vás,“ odfrkla som si, „ja o to nemám záujem.“

Clarisse na mňa nechápavo pozrela, no nechala to tak. Znova si nás prezrela.

„Vyzeráš presne, ako si ťa pamätám, Amber. Vôbec si sa nezmenila,“ uškrnula sa na mňa, pričom zdôraznila moje skutočné meno. Jemne mi prešla rukou vlasy, založila mi ich za ucho a nechala pokojne padať na plecia, kým sa otočila k Sierre.

„A ty vyzeráš dobre. Naozaj.“

Pomaličky jej prstami prečesávala tmavé farbené vlasy, prechádzala okolo nej a obzerala si obrovské množstvo tetovaní, ktoré pred rokov, keď sme sa všetky tri naposledy spolu stretli, nemala.

„Ešte nejaké novinky, ktoré by som mala vedieť?“ spýtala sa zvedavo.

„Možno sa ti chce AMBER pochváliť, s kým momentálne chodí.“

Nechápavo som na ňu pozrela, netušila som, prečo by to mohlo Clarisse zaujímať, čo by jej aj pomohlo, keby som jej povedala meno, keď ho vôbec nepozná a hlavne čo znamenal Sierrin štiplavý tón.

„Klebietky len čo som prišla?“ uškrnula sa Clarisse, „no tak sa pochváľ svojim úlovkom,“ vyzvala ma, pričom si spojila prsty a naozaj zvedavo čakala.

„Fajn. Volá sa Harry. Styles,“ povedala som jej hnusne, liezla mi neskutočne na nervy.

Vypúlila na mňa oči.

„Ty chodíš s tým... magorom?!“ zasyčala na mňa a ja som si ju premerala zúrivým aj prekvapeným pohľadom.

„Odkiaľ ho ty poznáš a prečo mu hovoríš magor?!“ zasyčala som na ňu a ona mi škaredý pohľad opätovala.

„Nehovor mi, že aj ty si s ním chodila!“ vypúlila som na ňu oči, keď ma to napadlo. Histericky sa rozosmiala.

„Nikdy,“ povedala chladne.

„Vlastne máš pravdu,“ začala som sladko, „je to magor. Chodí so mnou a spáva so Sierrou,“ zakončila som štipľavo a presne, ako som čakala sa Clarisse naštvane otočila k nej.

„Et toi?!“ predniesla divadelným hlasom, ako vždy, keď sa snažila o efekt. A Sierra ju, ako vždy, okamžite schladila.

„Vieš, že nerozumiem po francúzsky,“ prevrátila oči a otrávene na ňu pozrela.

„Aj ty?!“ spýtala sa priam hystericky. Sierra sa len rozosmiala.

„To si vážne myslíš?“ zasmiala sa, „vážne si taká hlúpa, ma cherie?“ oslovila ju sladko s rovnakou dávkou elegancie, ktorú však úmyselne zosmiešnila, spolu s jedinými dvomi francúzskymi slovami, ktoré poznala.

„To vážne? Moja drahá? Odkedy som tvoja drahá?“ zasmiala sa Clarisse.

„Skôr dokedy,“ zamračila sa Sierra, „a to viem presne. Do chvíle, keď si zabila našich rodičov.“

„Ccc,“ vydala zo seba Clarisse pobavene, „prečo nás radšej nerozveselíš svojim iste skvelým vysvetlením, prečo preberáš tuto Amber priateľa?“ vysmiala ju.

„Pre jej dobro, samozrejme,“ zasmiala sa Sierra, „čakám, kým jeden z nich dá druhému kopačky.“

Zalapala som po dychu. Sierra sa na mňa uškrnula.

„Tak, už to vieš. Jediný dôvod, prečo sa s vami všetkými stretávam je, že chcem, aby ste sa vy s Harrym rozišli.“

„Budem sa tváriť, že tomu verím,“ uškrnula sa Clarisse, vedomá si toho, že Sierru z klamstva nikdy neusvedčí, „a som si istá, že ty to zvládneš.“

„Čo máte proti tomu, aby som chodila s Harrym?! Žiarlite?!“ zhúkla som na nich, neschopná ich viac počúvať. Sprisahanecky sa na seba usmiali, no Sierra sa prestala usmievať takmer okamžite.

„Tak, Clarisse, prečo jej neporozprávaš viac o tom, ako zomreli naši rodičia?“ spýtala sa sladko, to so zvláštnym podtónom. Clarisse nepovedala nič.

„Fajn, ja to poviem, ale poväčšine sú to len dohady, hoci som presvedčená, že správne. Len v prípade, že niečo nebude úplne presné, nie je to moja vina.“

Clarisse nič nepovedala a Sierra sa nadýchla.

„Všade dostupné informácie hovoria, že v aute, ktoré sa zrútilo z útesu danú osudnú noc sedeli pán a pani Chase s dcérou Clarisse. Dostali šmyk, pád z výšky neviemakej nemohli prežiť, z auta sa na breh vyplavili len malé úlomky, telá nikdy nenašli, blááá, blááá, blááá. V skutočnosti však v aute nesedeli všetci traja, ako môžme vidieť. Clarisse, ako sa nám milo pochválila to mala celé pod palcom. Rodičia boli, predpokladám, nadrogovaní a jej len stačilo naštartovať a položiť nejakú záťaž na plyn. Auto spadlo z útesu a všetci vieme, čo bolo ďalej. Na toto by si mohla prísť aj sama. Hoci, keď beriem do úvahy tvoje rozumové schopnosti... nie, nemohla. No vieš, je tu niečo, čo si nemohla ani tušiť. A to, že v tom aute v tej chvíli mali sedieť až traja...“

„A sedeli by, keby si to celé neposrala!“ okrkla ju Clarisse netrpezlivo. Ona sa len rozosmiala. Prečo tie dve na všetko odpovedajú smiechom?!

„Ako mám asi nadrogovať chalana a dostať ho z domu bez toho, aby si to všimli jeho ŠTYRIA spolubývajúci?!“

„TY by si na to mala prísť! Pre mňa za mňa ho aj vyhodiť z okna, len ho do toho posraného auta posadiť! Vieš, o koľko problémov menej by sme teraz mali?!“

„Tak dosť!“ zvreskla som na nich a prekvapujúco stíchli.

„Vy dve ste sa pokúsili zabiť Harryho?!“ 



13 comments:

  1. Pááááni. :O Pecka <3 A ja zas poriadne nechápem. Treba mi to asi trochu rozdýchať :DDD :)
    Netrpezlivo čakám na ďalšiu. :) xx
    -H.

    ReplyDelete
  2. Paráda :O tento príbeh milujem ako všetky na tomto blogu ale tento je úplná BOMBA !! :))*
    -Báša xx

    ReplyDelete
  3. odpadaaja.. ale že važne.. Harry? prečo Harry? čo im spraviiil? takto nas napinať! malo by to byť zakazane!!

    ReplyDelete
  4. Vážne?! prečo je to každou časťou lepšie a lepšie, a zamotanejšie a zamotanejšie?

    ReplyDelete
  5. HA ! veľké tučné a mega hlučné HA ! JA som to vedela :D hahah aspoň jedna moja dedukcia bola správna, hallelujah ! :D super ! xxx

    ReplyDelete
  6. bomba! no však mám aj jednu otázočku (takú mimo) rozmotá sa to aj niekedy? :) mám pocit, že sa to zamotáva čoraz viac a ja sa, len nestíham čudovať :DD Poviem ti takýto zamotaný príbeh som ešte nečítala, a možno preto ma to láka čítať furt ďalej a milovať ho <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. pfúú, naozaj ťažká otázka :D ale som presvedčená, že áno :)

      Delete
  7. What. the. hell. is. this. kokos. nechápem z teba. sánka dolu ! :O

    ReplyDelete
  8. :O :O :O :O je do nádherné, krásne sa to zamotáva :)
    teším sa na pokračovanie ;)
    -Di

    ReplyDelete
  9. wow :) oni sa pokúsili zabiť Harryho ? :O wow ! super príbeh, teším sa na pokračovanie ;)

    ReplyDelete
  10. Och. Wow. Dokonalé. Skvelé. Napínavé. Clarisse je ešte väčšia mrcha ako tie dve dokopy. Ale to, že chceli zabiť Harryho ma dorazilo. Okamžite, okamžite čakám rozuzlenie. Ďakujem :) sánka dolu, šéfe! Fakt úžas

    ReplyDelete