Wednesday 15 August 2012

She is mine! 20

Ciao baby :) ...no, konečne som to napísala. A vďačím za to aj Katie, ktorá ma nakopla tým, že túto časť začala písať. :) Je to asi pól na pól písané :D 

Vyšla som zo Zaynovej izby s úlovkom obdĺžnikového tvaru a jabĺčkom na hornej strane. Načo mu ten notebook je ? Hádam mu nebude vadiť, keď si ho požičiam. Chcelo by to zaobstarať si nový, vlastný. Preklikávala som internetovými stránkami, a zrazu mi do očí udrel obrázok Big Benu namaľovaný na stene. Notebook som zhodila na zem vedľa seba a vybehla z izby. Spustila som sa po zábradlí, modrá košeľa za mnou povievala. Na konci som skoro stratila rovnováhu a hodila držku na zem, našťastie ma Zayn zachytil.
„Tak čo, balíš sa?“ zamračil sa.
„Ššš!“ zahriakla som ho a vymanila sa z jeho náručia. Hekticky som vbehla do obývačky, kde na mňa Louis s Niallom hodili divné pohľady. Rozlietané vlasy, líca červené od vzrušenia – tak som sa zahliadla v zrkadle. Inšpirácia volá.
Zahľadela som sa na bielu stenu za televízorom. Dokonalé. Utekala som naspäť do svojej izby, kde som sa prezliekla do niečoho normálnejšieho a zavolala si taxík.
„Adriana, kam ideš?“ Zayn ma prenasledoval všade kam som išla, ja som mu však neodpovedala. Už som videla svoje majstrovské dielo.
Snažil sa ma zadržať, ja som sa však osvedčenými trikmi, akými boli vyvalenie očí a našpúlenie perí vytrhla z jeho zovretia a utiekla do taxíku.
Nechala som sa odviezť do najbližšieho obchodu s maliarskymi potrebami. Keď som vkročila dnu, malý zvonček nad dverami ohlásil môj príchod a privítal ma ostrý zápach farieb. Vybrala som si čiernu, nejaké štetce a plachtu na zakrytie nábytku. Nebola som v tomto majster, vlastne moje jediné pokusy o umenie dopadli katastrofálne, ale toto by sa mohlo vydariť.
Doma som všetkých vyhnala z obývačky a zamkla sa tam. Keď ma Zayn uvidel s tou farbou, skoro chytil záchvat, no opäť som ho len ignorovala. Nemá sa prečo báť.
Vyzliekla som sa, zostala som len v spodnej bielizni, a potom som si uvedomila, že nemám obrázok, podľa ktorého začnem. Tak som sa prešmykla okolo chalanov, ktorých vyvalené pohľady mi ma doslova prepaľovali, do izby a zniesla si dolu aj notebook.
„Adriana, toto vážne nie je dobrý nápad!“ varoval ma Zayn, ale zabuchla som mu dvere pred nosom. Naozaj som nemala náladu sa s ním hádať.
S ťažkosťami som odtiahla skrinku s telkou od steny a rozprestrela na zem plachtu. Adriana umelkyňa. To sa mi naozaj páči.
Otvorila som krabicu s farbou a opatrne do nej namočila štetec. S vyplazeným jazykom som sa zahľadela na obrázok a nakreslila si obrysy.
Ponorila som sa do práce a po hodine, čo sa zdalo ako päť minút som mala dielo dokončené. Na obývačkovej stene sa vynímala silueta Big Benu. So spokojným úsmevom som odstúpila čo najďalej, a čím ďalej som šla, tým viacej mi úsmev padal.
Očividne to bola silueta Big Benu, ktorý sa viacej ponášal na šikmú vežu v Pise skríženú s Eiffelovkou.
Doriti. Doriti. Zayn ma zabije. Chalani ma zabijú.
Odomkla som dvere a vystrčila z nich hlavu. „Zayn? Môžeš ísť sem?“ zavolala som naňho.
„Mám sa báť?“
Nič som mu nepovedala, iba sledovala, ako sa jeho výraz zmenil, keď to uvidel.
„Páči sa ti to?“ spýtala som sa ho, hoci očividne bol zhrozený.
„Chceš Zaynovskú odpoveď, alebo úprimnú?“
„Zaynovskú.“
„Je to krásne,“ povedal, práve keď vkročil dnu Liam a začal sa drhnúť pomarančovým džúsom, ktorý si odpíjal priamo z krabice a pomedzi kašeľ vykoktal: „Pane... chm, chm... bože!“
„To je naozaj také zlé?“
„Áno je,“ pridal sa Harry s úškrnom, ktorý sa znenazdajky objavil za mojim chrbtom.
„Keď nakloníš hlavu takto, vyzerá to dobre,“ snažil sa to zlepšiť Zayn.
„Tak fajn, chápem to! Idem kúpiť bielu farbu,“ povzdychla som si a obliekla sa.

Pri odchode som sa zahľadela na interiér obývačky, veci v šedých farbách s tirkisovými doplnkami. Prečo majú nudnú bielu ? Keď už teda odchádzam aspom nejako sa im odvďačím.

Vrátila som sa až neskoro večer, s plnými rukami vecí z Ikei ale aj farbami. Vyhnala som ich z domu, opäť skončila v spodnom prádle a dala sa do roboty. Zo všetkého najskôr som pretrela tú stenu, ibaže nie na bielo. Cyklamenová farba dodávala izbe intimitu ale aj trošku života. Kým sa to uschlo z gauča som vyhádzala vankúše, ktoré sa mi nepáčili. Nechala som tam len tie pekné, ktoré im ladili s tyrkisovým závesom, ktorý ukríval veľké francúzke okno vedúce na terasu. Doplnila som svoje, ktoré som kúpila v odtieni tej farby na stenu. Niektoré lesklé, s kamienkami alebo aj jemné a hladké. K jednej modrej váze som postavila nižšiu rúžovú a do oboch som vložila umelý kvet, čiernu gerberu, ktorá reálne neexistuje. Prečo čiernu ? Lebo keď napíšem ten čierny nápis na stenu, chcem aby nebol sám. Celý čas ako som poskakovala medzi nábytkom som naň myslela. Čo tam napíšem ? Keď som nakoniec stála pred tou stenou a hľadela do blba napadali ma samé absurdity. Nič čo by sa týkalo všetkých piatich. A potom mi na um zišiel deň kedy ma sem sťahovali. Pousmiala som sa a ozdobnými písmenami som nanášala čiernu farbu.

                                      "I still remember the first day I met you."Okolo som popísala ich mená. Mala som dilemu, či doplniť aj frajerky ale keď sa s nimi raz rozídu nebolo by to veľmi fajn, tak som kašlala nato a podpísala sa. Rovno pod nadpis. Obyčajné Adriana. Ešte som potrebovala dodať niečo zo mňa, najlepšie čierne nech ten zmätok farieb vyvážim. Vybehla som hore schodmi do izby v ktorej napohľad nič čierne nebolo. Trebalo otvoriť šatník v ktorom bolo čiernych vecí halda. Tamtoho čierného šálu sa nevzdám, to tričko mám rada, kabát je veľký... aha topánky ! Piatim chalanom venujem ako doplnok čierne dámske topánky. To už je aká kreativita. Schmatla som čierne, mierne zošúchané semišové čižmy na hrubom podpätku a uložila ich na jednu z poličiek. Tak pekne, jednu cez druhú, ako v obchode. Možno sa s nimi budú mlátiť. Ešte som to tam vydoplnkovala tými bludami z Ikei, upratala po sebe a odkrila aj zvyšný nábytok. Vyzeralo to tu fajn. Spokojná som si lahla na gauč a tak aj zaspala.
...Vôbec to nenadvezuje na devätnástku ale to je zámer :D
...Ľúbim Vás :)

4 comments:

  1. Vy dve! :) nádherné :) spoja sa dva talenty a vznikne jeden MASÍVNY! :D krása, Adriana :D na Zaynovom mieste by som ju dakde zamkla, aby už nič nevyviedla :D perfect :* teším sa na ďalšiu časť ;) xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujeméé ;) :D ...vieš, že to ani nie je taký zlý nápad ? :D s tým zamkynaním :D diky moc =*

      Delete
  2. Wú, :D Strašne namakané ;D Výborne, obidve, klaniam sa :) :D " I stiil remember the first day I met you" :) tvoj status na FB :D :) pánovské ;)

    ReplyDelete
  3. Kedy bude ďalšia?

    ReplyDelete